11 d’agost 2008

Canal de futbol dels 80 a 'Youtube'

Fa uns mesos vaig obrir aquest canal de futbol "retro" - sobretot anys 80 i primers 90 - al "youtube". Per a mi es tracta d´una època futbolísticament molt entranyable, ja que és el futbol amb el que em vaig aficionar. Una època de grans jugadors, com Maradona, Platini, Van Basten, Laudrup, Lineker, Koeman, Gullit, Schuster, Pfaff, Dassaev, Rummenigge,... comparativament, el futbol que es practica avui dia ha millorat en la preparació física, però a canvi potser s'ha perdut en qualitat tècnica. Ja no em vénen tants noms de grans jugadors al cap.

Al llarg dels mesos he anat donant contingut al canal, fins arribar als 18 videos actuals, que han estat vistos, a 11/8/2008, gairebé 74.000 vegades.

El video més vist l'he hagut de retirar, un Holanda-Dinamarca (2-2) de la semifinal de l'eurocopa 92, a causa d'una queixa de la UEFA poc abans que es disputés l´eurocopa 2008. Espero no tenir més problemes de copyright en la publicació de videos. El segon més vist és el hat-trick de Gary Lineker al Real Madrid, complementat pels 4 gols que uns dies després l´anglès va marcar al Santiago Bernabéu jugant amb la selecció anglesa. Tan sols ocupa un minut i escaig, però em va portar molta estona localitzar les imatges i editar-les. El canal no creixerà molt degut a que, d´una banda, els materials que tinc són limitats (cintes de video enregistrades fa molts anys), i de l´altra, cada minut de material implica un esforç considerable.

Algunes dades sobre l'audiència del canal:

- el 82% són homes (era d'esperar en un canal de futbol)
- La majoria de visualitzacions provenen d'Espanya, Gran Bretanya, Itàlia, Grècia i els Estats Units.