25 de febrer 2006

Barça - Chelsea (Champions League)

El dimarts 7 de març es juga la tornada. Després de l´experiència de l´anada, que va col.lapsar el Michael Collins malgrat que es televisava en obert, es prega als assistents la màxima anticipació possible respecte l´hora d´inici del partit. Guardar seients quan el local es posa a rebentar d´una gent que et mira cada cop pitjor és molt complicat. L´Antonio i jo mateix vam arribar 1 h i 45´ abans i, tot i així, vam haver d´esperar que algú marxés per trobar taula.

Novetats respecte la fórmula d´apostes: com va dir el Xavi - que es va endur 9 €, afegint una porra in extremis del Jordi -, resulta temptador apostar 10 cèntims per resultat i anar a per tots els resultats imaginables. Per evitar-ho, podem limitar l´aposta mínima a 1 €. Pensareu: prefereixo apostar 3 € (a un per aposta) en 3 resultats diferents que 3 € a un únic resultat. Si diversifiques les apostes, tens més possibilitats, lògicament, d´encertar. Per tant, he pensat que el guanyador només s´endurà el 100% de la suma de les apostes perdedores si ha fet un únic pronòstic. Si n´ha fet dos, s´endurà només el 50% del que en principi li tocaria, si n´ha fet 3, un 33%, i així successivament. Seran benvingudes les aportacions per millorar el sistema.

5 comentaris:

David ha dit...

Import: 2 €
Pronòstic: 2-1

Anònim ha dit...

Apa doncs jo per embolicar la troca poso:

Import: 1€
Pronòstic: 2-0

Import: 1€
Pronòstic: 1-0

Import: 1€
Pronòstic: 3-1


i ara les meves preguntes:
- si encerto una de les dos, qui s'enporta l'altre 50% ? es reparteix?
- quin sentit té jugar 2€? si l'aposta mínima es 1€ i n'aposto 2€ i l'encerto, els guanys seran els mateixos.
- es pot repetir apostes? El premi hauria de ser proporcional al número d'euros encertats i no al número d'encertants.

Anònim ha dit...

Hola.

No crec que hi hagi problema perquè pugui anar. Crec que més o menys he entés el sistema d'aposta múltiple però també em queda el mateix dubte que li quedava al Xavi. En cas de que guanyi algú que hagi fet una aposta múltiple, on van a parar la resta dels diners? Jo apostaré 2€ a l'empat a 1, es a dir:

Quantitat: 2 €
Resultat: 1-1

Suposo que, com diu el Xavi, s'hauría de mirar quants euros apostats encerten el resultat i pagar en proporció.

David ha dit...

El sentit de fer un pronòstic de 2 € en comptes de 2 pronòstics d´1 € és que, en el 1er cas, si guanyes t´emportes el 100% del recaptat per les apostes perdedores, mentre que en el 2on cas només el 50%. Tens més probabilitats de guanyar, però menors guanys. Respecte l´altre 50%, no és que es reparteixi: simplement beneficia els perdedors, ja que no han de cobrir tot l´import dels seus pronòstics perdedors sino només la meïtat.
Sí que es poden repetir apostes, i com es deia en el primer post, la retribució es pondera segons el valor econòmic de les apostes, i no segons el nº d´encertants.

David ha dit...

nou pronòstic:
import: 1 €
resultat: 3-1

(ja veureu per cobrar, haurem de fer una equació de segon grau...)